Schreuder (ex-Club) heeft het moeilijk bij Ajax: Dat is er op dit moment niet

Schreuder (ex-Club) heeft het moeilijk bij Ajax: "Dat is er op dit moment niet"

29-10-2022 22:19
4

Alfred Schreuder is 'nog zoekende' bij Ajax, stelt John van 't Schip. De oud-voetballer ziet dat het nog niet helemaal loopt bij de koploper van de Eredivisie, die deze week werd uitgeschakeld in de Champions League.

"De automatismen die er vorig jaar wel waren, zijn er nog steeds niet", zegt Van 't Schip zaterdag bij ViaPlay. "De balans in het elftal, als je alleen al voorin kijkt…Schreuder is nog steeds aan het zoeken. Bergwijn begon op links, nu staat hij vaak op rechts. Daar komt hij helemaal niet uit de voeten. Als hij dan weer op links stond, kwam Tadic weer op een andere positie te staan. Dat geeft aan dat hij nog aan het zoeken is."

Volgens Van 't Schip 'voelen' de spelers van Ajax dat. "Op het middenveld is Klaassen in de Nederlandse competitie 'Mister 1-0', maar in het spel zelf kwam hij er ook niet uit. Berghuis speelt dan als middenvelder, maar ik weet niet of dat nou écht zijn positie is. Daar kwam hij natuurlijk terecht omdat Antony op rechts speelde."

De positiewisselingen komen het spel van Ajax niet ten goede, zegt Van 't Schip. "Je mist daardoor de vastigheid waar je op terug kan vallen als het even niet loopt. Dat heeft met dingen als intensiteit en op het juiste moment druk zetten. Dan ga je op twee gedachten hinken, waarbij de een wel gaat druk zetten, maar de ander niet. Je moet allemaal dezelfde gedachte hebben. Dat heeft ook met vertrouwen te maken. Dat is er op dit moment niet. Dat zie je gewoon."