Deschacht: De kern van RSC Anderlecht is beter dan die van Antwerp

Deschacht: "De kern van RSC Anderlecht is beter dan die van Antwerp"

28-10-2022 16:32
101

Na een rampzalig seizoensbegin greep men bij RSC Anderlecht in en werd Felice Mazzu naar de kant geschoven. Olivier Deschacht was wel een fan van de trainer, maar ziet ook dat paars-wit veel beter kan.

Na het ontslag van Mazzu werd hier en daar geopperd dat de coach geen kern had die sterk genoeg is om mee te doen om de prijzen. Daar is Deschacht het echter niet me eens. Volgens hem kan de huidige ploeg van Anderlecht altijd strijden voor een plekje in de top vier.

"Met alle respect, maar Anderlecht heeft toch een betere spelerskern dan Antwerp", stelt hij in Het Laatste Nieuws. "Zij hebben Alderweireld, wij hebben Vertonghen. Zij Janssen, wij Silva. Wat is het verschil? Ik vind dat Anderlecht op de positie van Antwerp moet staan. Of toch minstens vierde", geeft de analist aan.

De resultaten lijken Deschacht echter voorlopig geen gelijk te geven. Antwerp staat momenteel op de tweede plek in de JPL, met 33 punten uit veertien partijen. Anderlecht haalde nog niet de helft van die punten en staat slechts op een twaalfde plek met zestien punten.