Anderlecht geeft twee keer voorsprong uit handen, Europese exit dreigt

27-10-2022 20:33
124

RSC Anderlecht heeft donderdag opnieuw niet kunnen overtuigen. Tegen FCSB kwam paars-wit twee keer op voorsprong, maar het kwam uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door de draw dreigt voor Anderlecht Europese uitschakeling.

Voor Anderlecht was het de eerste match na het ontslag van Mazzu. Veldman zat bij de Brusselaars als trainer ad-interim op de bank. De Nederlander zorgde niet voor verrassingen bij zijn eerste basiself. Na de nederlaag tegen Standard was het duidelijk dat men bij Anderlecht weinig vertrouwen had. Een bliksemstart tegen FCSB zat er niet in. De Roemenen hielden simpel stand in het Lotto Park.

Anderlecht verscheen amper of niet voor de doelman van FCSB. Het speelde te slordig en te traag, maar na 39 minuten klom het wel op voorsprong. Murillo legde de bal terug. De voorzet bereikte niet Silva, maar wel Verschaeren, die knap overhoeks voor de 1-0 zorgde.

Anderlecht moest het na de rust afmaken, maar het liet zich op het uur verrassen. Compagno verschalkte Hoedt en Vertonghen en kopte de gelijkmaker op het bord. Anderlecht moest dus opnieuw beginnen en het leek goed af te lopen toen Vertonghen aan de andere kant voor de 2-1 zorgde. Maar opnieuw liet Anderlecht zich de kaas van het brood eten. Bij een corner kon Van Crombrugge onvoldoende ontzetten en met meer geluk dan wijsheid maakte Dawa de 2-2. In het slot van de partij kreeg Murillo nog tweede gele kaart en rood.

Hopen op West Ham
Voor Anderlecht dreigt donderdag al de Europese uitschakeling. Wint Silkeborg IF bij West Ham? Dan ligt Anderlecht uit de Conference League. Pakken de Engelse minstens een punt? Dan kan Anderlecht op de laatste speeldag nog de volgende ronde bereiken. Het moet dan wel winnen op het veld van Silkeborg IF.