Er zijn geen excuses, maar afwezigen niet in rekening brengen, is niet correct

"Er zijn geen excuses, maar afwezigen niet in rekening brengen, is niet correct"

27-10-2022 11:31 Laatste update: 11:40
4

Het gaat KAA Gent niet bepaald voor de wind. De resultaten in de Jupiler Pro League zijn behoorlijk wisselvallig, in Europa zakte de club al enkele keren door de ondergrens en bovendien puilt ook de ziekenboeg uit. Hein Vanhaezebrouck doet zijn uiterste best om het glas halfvol te zien.

"Ik ben de grootste optimist die er is. Altijd geweest", liet de Gent-coach zich ontvallen op zijn perspraatje in aanloop naar de verplaatsing naar Shamrock Rovers. De Buffalo's stapten slechts met zestien veldspelers op het vliegtuig naar Dublin, onder wie enkele jongelingen uit de eigen academie. In principe mag Shamrock gezien het kwaliteitsverschil nog altijd geen probleem vormen, maar prettig werken is het niet voor een trainer.

Een heleboel spelers zitten fysiek op hun tandvlees en achterin is de spoeling erg dun. "Er zijn geen excuses en die gaan we zelf ook niet zoeken. Maar mensen die de afwezigen niet in rekening brengen, die zijn niet correct", wikt en weegt Vanhaezebrouck de situatie. "We zoeken altijd naar oplossingen, maar ik hoop toch nog een aantal jongens terug te zien voor het WK begint." Zo zou Alessio Castro-Montes binnenkort weer klaar moeten zijn voor de dienst.