David (ex-KAA Gent) hoopt op topclub: “Volgende stap is grotere club”

David (ex-KAA Gent) hoopt op topclub: “Volgende stap is grotere club”

26-10-2022 14:15
4

Jonathan David, ex-KAA Gent, bekent dat hij een transfer naar een  'grote club' wel zou zien zitten. Het zou namelijk altijd zijn droom geweest zijn, logisch natuurlijk. Chelsea lijkt de spits te volgen. 

David wordt in verband gebracht met een overstap naar Chelsea FC na zijn zinderende vorm in Ligue 1 voor Lille. ex-Gent spits David heeft zich uitgelaten over de mogelijkheid van een overstap naar de Premier League. Eerder circuleerden er al berichten dat Graham Potter de Canadees heeft geïdentificeerd als aanvallende versterking bij Chelsea.

De aanvaller kwam in 2020 bij Lille van KAA Gent en maakte 41 doelpunten in 108 optredens. David, die zich voorbereidt op het WK van volgende maand met Canada, staat op de radar van nog een aantal Europese topclubs. In een interview met Sky Sports gaf de 22-jarige toe dat hij in de toekomst voor een 'grote club' wil spelen. "Ik was altijd aan het kijken naar Europees voetbal op TV en dat was altijd het doel om naar Europa te gaan”, klinkt het. 

"De volgende stap is groeien, meer ambitie hebben en een grotere club”, geeft de ex-Gentenaar toe. “Elke speler wil in zijn leven voor een grote club spelen, dus ik denk dat als ik de kans zou krijgen, ik er zeker voor zou gaan.

Hij lijkt zowel de Spaanse competitie als de Premier League te zien zitten. "Ik denk dat het twee verschillende competities zijn, ik denk dat ik me zeker aan beide kan aanpassen”, klinkt het. “De ervaring die ik in Frankrijk heb opgedaan kan me helpen om me sneller aan te passen aan een andere plek. Ik denk dat beide competities bij me passen."