UPDATE: ‘Anderlecht gaat in beroep tegen zware schorsing Arnstad’

UPDATE: ‘Anderlecht gaat in beroep tegen zware schorsing Arnstad’

25-10-2022 21:25 Laatste update: 26-10-2022 11:11
61

RSC Anderlecht mag de komende vier speeldagen geen beroep doen op Kristian Arnstad. Dat besliste het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal, die de middenvelder van Anderlecht een schorsing oplegde na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem.

Tijdens Zulte Waregem – Anderlecht (3-2) deelde Arnstad in de 72e minuut een elleboogstoot uit. Nicolas Laforge toonde daarna de middenvelder van Anderlecht de rode kaart. Eerder had het Bondsparket al een minnelijke schikking van vier speeldagen effectief voorgesteld.

Het Disciplinair Comité maakte nu de schorsing iets zwaarder. Arnstad moet nu nog altijd vier speeldagen effectief aan de kant blijven, maar er hangt hem ook een speeldag voorwaardelijk boven het hoofd. Krijgt de speler binnen het jaar nog een rode kaart? Dan is hij automatisch één duel daarna geschorst. Anderlecht moet nu ook nog een effectieve boete van 4.500 betalen. Bij de minnelijke schikking was er nog sprake van een boete van 4.000 euro. 

Zondag mist Anderlecht Arnstad dus in de thuismatch tegen KAS Eupen. Ook in de uitmatch tegen Royal Antwerp FC, de thuispartij tegen KRC Genk en de verplaatsing naar Charleroi mag de Noorse middenvelder niet in actie komen.

Update: Het Laatste Nieuws laat weten dat Anderlecht in beroep zal gaan tegen de schorsing van Kristian Arnstad na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem.