De 5 van 1B: Schouterden draait scheve situatie om en Baeten slaat weer toe

25-10-2022 12:05
1

Een 1B-weekend zonder gelijke spelen en met drie spelers die twee doelpunten achter hun naam schreven. Dit zijn volgens VoetbalPrimeur.be de vijf uitblinkers van afgelopen weekend in de Challenger Pro League.

Youssef Challouk
RWD Molenbeek heeft leider SK Beveren geklopt met 3-1 terwijl het al na een halfuur met tien verder moest. Gelukkig speelde Youssef Challouk voor twee. De aanvallende middenvelder maakte in het verleden vaak het mooie weer voor Deinze, maar doet dat nu steeds vaker voor RWDM. Hij was de metronoom en de versnellingsbak van de Brusselaars. Na 55 minuten tekende hij de 2-0 op en dwong tien minuten later Joachim Van Damme tot een eigen doelpunt.

Senne Lammens
Lennart Mertens wist twee keer te scoren tegen zijn ex-club Deinze. De 30-jarige aanvaller van Club NXT in dit lijstje zetten zou echter pure scorebordjournalistiek zijn. Mertens werkte namelijk twee voorzetten in één tijd tegen de touwen, maar dat Club NXT geen tegengoal slikte, heeft het zeker te danken aan haar doelman Senne Lammens. In een wedstrijd zonder al te veel doelgevaar pakte het 20-jarige jeugdproduct van Club Brugge uit met twee cruciale reddingen. Dankzij die saves nestelt Club NXT zich wat steviger in de top zes.

Nils Schouterden
Lierse Kempenzonen is opnieuw de trotse leider in 1B. De Pallieters waren met 3-1 te sterk voor Lommel SK. Lierse was nochtans op achterstand gekomen na een kwartier. In vijf dolle minuten draaide geel-zwart de scheve situatie om naar een 3-1-voorsprong, met dank aan Nils Schouterden. De ervaren middenvelder zorgde eerst voor de assist bij de 1-1 van Thibaut Van Acker. Een minuut later gaf Schouterden de wedstrijd een heel andere richting door zelf te prikken. Na 66 minuten werd de 33-jarige Belg gewisseld en als er iemand een applausvervanging verdiende op het Lisp, was het wel Schouterden.

Ilyes Ziani
Dat SL16 de drie punten pakte tegen Virton heeft het vooral te danken aan Ilyes Ziani. Al na zeven minuten opende de ex-Unionist de score in het voordeel van de Luikse beloften. Vlak voor de pauze dwong Ziani met een dreigende actie Virton-verdediger Cassaert tot een overtreding in het strafschopgebied. Sacha Banse miste vanop elf meter, maar tien minuten na rust legde Ziani de wedstrijd eigenhandig in een plooi. De 20-jarige middenvelder sneed vanop links naar binnen en schoot het leer onhoudbaar tegen de netten. Ziani had ook in de rest van de wedstrijd vaak een voet in het Luikse gevaar.

Thibo Baeten
Weer hij, horen we u denken. Ja, weer Thibo Baeten. De 20-jarige Aalstenaar heeft er afgelopen weekend opnieuw twee in het mandje gelegd voor Beerschot. Na net geen drie minuten liet Baeten Jong Genk al achtervolgen nadat hij knap binnentikte aan de eerste paal. Vier minuten na rust reageerde hij het scherpst in de Genkse zestien en tekende zo zijn tweede goal op. Beerschot kwam tegen Jong Genk tot enkele goede kansen, maar zonder het torinstinct van Baeten had stamnummer 13 mogelijks voor de derde week op een rij punten laten liggen.