Geen Rode Duivels voor Struijk, Leeds-verdediger kiest voor Oranje

Geen Rode Duivels voor Struijk, Leeds-verdediger kiest voor Oranje

23-10-2022 18:16
15

Pascal Struijk weet het zeker: hij wil uitkomen voor het Nederlands elftal en niet de Rode Duivels. De Leeds United-verdediger is door Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie voor het WK, maar kan ook voor België uitkomen.

Struijk behoort tot de 39-koppige voorselectie van het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij nog niet. "Ik heb mijn keuze duidelijk gemaakt: ik wil voor Oranje voetballen", zegt hij tegen Viaplay. "Het zou ook niet eerlijk zijn naar beide coaches (Van Gaal en Roberto Martínez, red.), de Oranje-fans en de fans van België, als ik zeg: ik ga voor Oranje voetballen en daarna kies ik voor België of andersom. Ik wil graag voor Oranje voetballen."

De linkspoot kan niet inschatten hoe groot zijn kans op een uitverkiezing in de definitieve selectie is. "De enige manier waarop ik iemands keuze kan beïnvloeden, is door mijn manier van voetballen", zegt hij. "Ik probeer zo goed mogelijk te spelen. Voor de rest kan ik niets doen dan me honderd procent inzetten. Daarna zal de keuze gemaakt worden. Als ik er niet bij zit, dan niet. Zowel: super", aldus Struijk, die multi-inzetbaar is voor Van Gaal. "Ik speel nu op linksback, dat is nieuw voor mij. Ik ben aan het ontwikkelen op deze positie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie