Supporter Club Brugge afgevoerd met 10 gebroken ribben en klaplong na aanrijding

Supporter Club Brugge afgevoerd met 10 gebroken ribben en klaplong na aanrijding

23-10-2022 16:01
13

Na de partij tussen Club Brugge en Union heeft zich zaterdagavond nog een drama afgespeeld. Een 51-jarige supporters van Blauw-Zwart ligt momenteel met ernstige verwondingen in het ziekenhuis na een aanrijding op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden.

De gebeurtenissen speelden zich zaterdagavond af na de partij tegen Union. Net voor middernacht besloot een supportersbus van Club Brugge even te stoppen in Groot-Bijgaarden om iets te eten en een toiletbezoek in te lassen. Daar liep het uiteindelijk fout af, valt te lezen in Het Laatste Nieuws.

Zo melden getuigen dat een bestuurder van een wagen, die vlak voordien nog een discussie had met een andere groep, achteruit reed tegen Théo (die niets met te discussie te maken had, red.) "Daarna reed hij er blijkbaar vooruit nóg eens over", zegt Frederik Van Eenoo, voorzitter van de supportersfederatie.

Zware verwondingen en tumult
Theo liep ook bijzonder zware verwondingen op: tien gebroken ribben, een gebroken borstbeen en een klaplong. Hij werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij momenteel op de afdeling Intensieve Zorg ligt maar stabiel zou zijn.

De exacte reden voor het tumult en de uiteindelijke aanrijding is niet helemaal bekend. "Ik zag een groepje supporters naar een auto met Poolse nummerplaat stappen. Hadden de bestuurders iets geroepen? Dat weet ik niet. De bestuurder schoot misschien in paniek en vertrok in achteruit. Op dat moment passeerde Theo. Hij werd gegrepen door de wagen", legt Van Enoo nog uit.

Meteen na de aanrijding vluchtte de dader weg. Op sociale media deed de ronde dat het om supporters van RSC Anderlecht ging, maar dat werd al snel ontkracht. Bij Focus W-TV klinkt het ook dat het niet om Polen, maar wel om twee Oekraïners ging. De bestuurder werd ook gevat door de politie en verhoord.