Ook Genk vangt bot in beroep, al blijft strafmaat voor rode Preciado dezelfde

Ook Genk vangt bot in beroep, al blijft strafmaat voor rode Preciado dezelfde

21-10-2022 17:47
29

KRC Genk zal Angelo Preciado wel degelijk moeten missen de komende weken. De rechtsachter kreeg rood na een opstootje tegen Oud-Heverlee Leuven. Hoewel zijn werkgever in beroep ging bij de Belgische bond, heeft dat geen zoden aan de dijk gebracht. 

In eerste instantie had het bondsparket Preciado een schorsing opgelegd van vier wedstrijden, waarvan drie effectief. Genk ging daar niet meteen in mee en besloot om in beroep te gaan. Dat heeft niet gerendeerd, want de Disciplinaire Raad heeft besloten om de strafmaat gewoon te behouden. In tegenstelling tot de zaak rond Abakar Sylla (Club Brugge) komt er dus geen extra schorsingsweek bovenop voor Preciado.

Hoe dan ook zal Genk haar Ecuadoraan de komende weken even kwijt zijn. Preciado mist de wedstrijden tegen Antwerp (uit), KV Mechelen (thuis) en Charleroi (thuis). Daarbovenop moet hij trouwens een boete van 3.500 euro betalen. Een streep door de rekening van Genk, dat in de persoon van Daniel Muñoz weliswaar nog een uitstekende rechtsachter in huis heeft, die bovendien ook nog eens in bloedvorm verkeert.