Mazzu hekelt arbitrage: Ik snap niet goed hoe er slechts geel getrokken werd”

Mazzu hekelt arbitrage: "Ik snap niet goed hoe er slechts geel getrokken werd”

21-10-2022 07:00 Laatste update: 07:05
35

Felice Mazzu zag donderdagavond zijn RSC Anderlecht in extremis met 3-2 verliezen van SV Zulte Waregem. Na de wedstrijd sprak de paars-witte T1 van een grote teleurstelling en blikte hij terug op de scheidsrechterlijke beslissingen tijdens die match.

Na afloop van de nederlaag aan de Gaverbeek stond Mazzu plichtsgetrouw de pers te woord op een persconferentie. Daar had hij het onder meer over de fase waarbij Timothy Derijck een overtreding beging op Fabio Silva. Iets voorbij het halfuur plantte de Essevee-verdediger zijn voetzool op het scheenbeen van Silva, maar kwam ervan af met (slechts) geel.

Mazzu zette vraagtekens naast de beslissing van de arbitrage na die overtreding. “De VAR heeft dat herbekeken en meneer Laforge heeft het minuten lang herbekeken. Ik snap niet goed hoe er slechts geel getrokken werd”, zei Mazzu. “Ik respecteer de keuzes, maar ik heb ook het recht op mijn mening. Ik vind dat in sommige situaties de beslissingen niet goed waren”, liet de Brusselse leermeester optekenen. “Maar ik heb geen zin om me daarachter te verstoppen.”

Derijck bleef tussen de lijnen staan, maar het was uiteindelijk Kristian Arnstad van Anderlecht die na 70 minuten met rood naar de kleedkamer gestuurd werd. “De rode kaart voor Arnstad werd gemakkelijker gegeven dan diegene die had moeten gegeven worden (aan Derijck, red) na de fout op Fabio Silva”, concludeerde Mazzu.