Standard schuift uit: De match tegen Anderlecht komt op het juiste moment

Standard schuift uit: "De match tegen Anderlecht komt op het juiste moment"

20-10-2022 09:15 Laatste update: 17:02
12

Afgelopen weekend maakte Standard nog indruk met een 3-0-zege tegen Antwerp, maar woensdag ging het met 2-0 de boot in tegen KV Mechelen. Na die uitschuiver gaf Standard-keeper Arnaud Bodart een interview bij RTBF.

Bodart beschreef de eerste helft als een 'observatieronde voor beide partijen met weinig kansen'. De tweede helft zag er dan weer wat anders uit. Gojko Cimirot moest na 50 minuten geblesseerd naar de kant en dat was volgens Bodart een kantelmoment. "Vanaf dat moment begonnen we meer moeite te krijgen. Zij (KV Mechelen, red) counterden goed en dat gaf ons minder kans om kansen te creëren."

Met een 2-0-nederlaag in de rugzak nemen de Rouches het zondag op tegen RSC Anderlecht. Geen ideale voorbereiding dus op de rood-paarse kraker. "Het mag de voorbereiding niet verstoren", liet Bodart optekenen. "Voetbal is zo, ups en downs. We kunnen niet alles winnen. We zetten goede resultaten neer en deze nederlaag mag ons niet negatief beïnvloeden. We moeten de bladzijde snel omslaan", zei de 24-jarige doelman. "De wedstrijd tegen Anderlecht is het type wedstrijd dat op het juiste moment komt."