STVV krijgt rood tegen Club Brugge: Voor zo'n fout mag je de politie bellen”

STVV krijgt rood tegen Club Brugge: "Voor zo'n fout mag je de politie bellen”

20-10-2022 07:44
10

Bij STVV was Mory Konaté de gebeten hond na de 3-0 nederlaag tegen Club Brugge. De middenvelder pakte een rode kaart na een donkerrode tackle en hielp zijn ploeg zo absoluut niet. Ploegmaat Toni Leistner was ook niet tevreden met de actie.

In de tweede helft en bij een 1-0 stand greep Konaté in met een veel te bruuske tackle met de twee voeten vooruit op het been van Rode Duivel Brandon Mechele. De middenvelder werd terecht van het veld gestuurd, waarna STVV helemaal verzoop tegen de landskampioen.

"Het was een domme rode kaart", reageerde Leistner bij Het Belang van Limburg. "Iedereen had meteen door dat Mory uitgesloten zou worden na die charge. Voor zo'n overtreding mag je zelfs de politie bellen... spijtig dat dit gebeurt, want voordien stonden we opnieuw goed in blok", geeft hij aan.

Bij de uitsluiting van Konaté stond het slechts 1-0 en leek STVV ook steeds beter in de wedstrijd te komen. "We hadden een kans zolang het 1-0 stond. Maar na die rode kaart was het over en out. Vanaf dan kwam het erop aan om de score niet nog hoger te laten oplopen", oordeelde de verdediger.