Vanzeir (Union) na ruime winst: We maken het onszelf gemakkelijk

Vanzeir (Union) na ruime winst: "We maken het onszelf gemakkelijk"

17-10-2022 07:00 Laatste update: 07:01
3

Het werd net geen evenaring van de vorige KV Oostende - Union Saint-Gilloise. Vorig seizoen won USG met 1-7 na ondermeer vier goals van Deniz Undav. Zondag stond er 1-6 op het scorebord en was het vooral Dante Vanzeir die uitblonk. Achteraf stond de Limburger die pers te woord.

Met twee doelpunten gidste Vanzeir zijn ploeg naar een 0-2-voorsprong aan de rust. "We scoren redelijk snel, pakken de match goed aan, en maken het onszelf zo gemakkelijk", zo citeerde Sporza Vanzeir. De 24-jarige aanvaller was niet de enige die zijn naam tussen de doelpuntenmakers zette. Ook Ross Sykes, Simon Adingra, Victor Boniface en Cameron Puertas deden de netten trillen. "Het is ook goed dat er verschillende jongens gescoord hebben vandaag, voor het vertrouwen, voor de team spirit", aldus Vanzeir.

Door de geel-blauwe overwinning aan de kust behoudt de vicekampioen de aansluiting met de top in de Jupiler Pro League. Union heeft, net als Club Brugge, 25 op 36 en staat vierde. De Brusselaars staan de komende week voor twee mooie thuiswedstrijden: woensdag ontvangt het KAA Gent en zondag staat de topper tegen Club Brugge op het programma in het Dudenpark.