Coach van Braga voor ontmoeting met Union: “Ze verdienen die eerste plaats”

Coach van Braga voor ontmoeting met Union: “Ze verdienen die eerste plaats”

13-10-2022 10:13
9

Braga treft donderdagavond in Leuven Union Saint-Gilloise in de vierde ronde van de groepsfase van de Europa League. Union kon vorige speeldag de Portugezen in eigen huis pijn doen. Het werd toen 1-2 in het voordeel van de mannen van Karel Geraerts

Braga heeft dus iets recht te zetten in Leuven. Althans zo klinkt het toch bij Artur Jorge. "We komen om te winnen", zei de Portugese coach woensdag op een persconferentie. "Union staat aan de leiding, maar er zijn nog drie wedstrijden te gaan, waarin we er alles aan zullen doen om het ze moeilijk te maken.”

Union zwaait de plak met een knappe negen op negen. Braga volgt op drie punten en kan dus mits een overwinning op gelijke hoogte komen met de club uit Brussel. Dat merkt ook de trainer van Braga op. “We zijn niet ver van de eerste plaats, we vechten wedstrijd voor wedstrijd. We hebben vorige week niet gewonnen, maar we hebben vertrouwen in ons voetbal.”

Jorge is alleszins niet verrast door het optreden van Union. "Ze verdienen het om op de eerste plaats te staan, en hun prestaties in de competitie bewijzen dat. Het zal moeilijk worden om Union in goede vorm te verslaan.”