Vanhaezebrouck gelooft in WK voor Hong: Niveau van ons CL-team van vroeger

Vanhaezebrouck gelooft in WK voor Hong: "Niveau van ons CL-team van vroeger"

10-10-2022 10:45
4

Tegen Eupen was Hyun-seok Hong met twee doelpunten beslissend in de 0-4-zege van KAA Gent. De Zuid-Koreaan oogste na de wedstrijd veel lof van zijn trainer Hein Vanhaezebrouck. Die gelooft dat Hong opgenomen moet worden in de Zuid-Koreaanse WK-selectie.

"Hij verdient een selectie. Hong zegt dat ze in Zuid-Korea zoveel goeie voetballers hebben, dat hij geen kans maakt. Maar als ik hem voor ons bezig zie, zou ik niet weten waarom hij geen kans maakt op een WK-selectie", zo citeerde Het Laatste Nieuws de Gentse T1. "Hij is gewoon fantastisch bezig. Iedere week opnieuw. Zijn cijfers zijn impressionant. Dat is iets wat wij verder niet hebben in de ploeg", zei Vanhaezebrouck.

"Hij zit op het niveau van ons Champions League-team van vroeger, toen wij fysiek bij de besten van Europa hoorden", zo klonk de lofzang van de trainer van de Buffalo's voor Hong. Daarmee verwees Vanhaezebrocuk naar het KAA Gent-team dat in 2015/2016 in de CL-groepsfase overleefde.

Hyun-seok Hong, die afgelopen zomer in Gent neerstreek, heeft na acht wedstrijden vier goals en twee assists. In Europees verband kwam de Zuid-Koreaan nog niet tot scoren.