Mazzu zag weer vechtlust bij RSC Anderlecht: Spelers hebben de rug gerecht

Mazzu zag weer vechtlust bij RSC Anderlecht: "Spelers hebben de rug gerecht"

09-10-2022 16:44
21

Bij RSC Anderlecht weet men weer wat winnen is. Het leek nochtans fout af te gaan lopen tegen KV Mechelen, maar na de rust werd een 1-0 achterstand nog omgezet naar 1-3 winst. Dat tot de grote opluchting van coach Felice Mazzu.

De trainer stond stevig onder druk bij Anderlecht en moest absoluut punten gaan sprokkelen met paars-wit. Het leek nochtans fout af te gaan lopen. "Wat het verschil maakte? De wil van de spelers om vooruit te gaan", reageert Mazzu bij Eleven Sports.

"We verloren veel duels in de eerste helft, ook al sloten we die eerste helft goed af na het aanpassen van het systeem. Ze toonden nadien dat ze wilden winnen. We hebben gezegd waar het op stond tijden de rust. Het is makkelijk om te zeggen dat de spelers hun truitje niet nat maken in moeilijke momenten, maar de spelers hebben de rug goed weten te rechten in de tweede helft.", geeft hij aan.

Mazzu koos er ook voor om tijdens de rust Wesley Hoedt van het veld te halen. Moet hij nu vrezen voor zijn basisplek? "Of Hoedt een probleem heeft? Neen, helemaal niet. Ik wenste met vier achteraan te spelen en ik besliste om hem eruit te halen. Het was gewoon een keuze, niet meer", besluit Mazzu.