Still: “Voor Anderlecht, hadden we het al over deze wedstrijd tegen Standard”

Still: “Voor Anderlecht, hadden we het al over deze wedstrijd tegen Standard”

08-10-2022 12:11
1

Zondag staat de Waalse derby op het programma in de Jupiler Pro League. FC Charleroi ontvangt Standard op de elfde speeldag. Edward Still heeft de sterke en zwakke punten van Standard geanalyseerd.

Still heeft er alvast enorm veel zin in. De trainer van Charleroi beseft de grandeur van zo’n wedstrijd. "We willen de energie rond deze wedstrijd in ons voordeel gebruiken", vertelt de coach op de persconferentie. 

Na vorige week RSC Anderlecht te hebben verslagen, hoopt Charleroi deze zondag tegen Standard opnieuw te winnen in de Waalse clash. "Vorige week, voor we naar Anderlecht gingen, hadden we het al over deze wedstrijd tegen Standard”, getuigt de coach. “Je voelt het belang dat het heeft.. Er is een speciale spanning, energie en anticipatie voor deze wedstrijd. Het is belangrijk om het in ons voordeel te gebruiken", verklaarde Still, duidelijk ongeduldig voor deze Waalse clash.

Standard heeft dit seizoen moeite gehad met lage blokken, vooral vorige week in de derby tegen Seraing. Laat dat nu net het plan zijn dat Charleroi vorige week zo sterk uitvoerde tegen Anderlecht. "De nederlaag van Standard tegen Seraing verandert niets aan ons plan. We wonnen in Seraing en Zulte Waregem met minder balbezit, maar ook tegen Gent wonnen we met meer balbezit”, besluit Still.