Politicus van Vlaams Belang geschorst na 'mensaap Lamkel Zé'

Politicus van Vlaams Belang geschorst na 'mensaap Lamkel Zé'

04-10-2022 11:29 Laatste update: 11:34
69

Vlaams Belang heeft een partijlid op non-actief gezet. De aanleiding is een racistische opmerking over Didier Lamkel Zé, die hij zelfs een 'mensaap' noemde.  

Tijdens de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Antwerp raakten de gemoederen verhit, en dat was ook op sociale media te merken. Werner De Gres, districtraadslid in Wilrijk, ging over de schreef. 'Een blanke speler had allang rood gehad voor zulk gedrag, maar een import - soort mensaap - zoals deze kwiet krijgt alles gedaan', zo stond te lezen. 

De partij heeft De Gres nu op non-actief gezet, al toont het districtraadslid wel spijt van zijn woorden. "Het is in een opwelling gebeurd", reageert hij bij Gazet Van Antwerpen. "Ik ben geen racist. Ik ben het gedrag van Lamkel Zé gewoon echt beu. Ik heb er spijt van en mijn bericht verwijderd. Ik heb er echt spijt van. Ik ben géén racist."

Lamkel Zé gaat overigens klacht indienen tegen fans die hem in het stadion zelf racistisch hebben bejegend. De Kameroener lag vier jaar onder contract bij Antwerp, maar maakte in de zomer de overstap naar het Guldensporenstadion. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie