Ondanks nederlaag toch een lichtpunt bij Standard: De enige op niveau

Ondanks nederlaag toch een lichtpunt bij Standard: "De enige op niveau"

03-10-2022 19:15
1

Standard was bezig aan een stevige reeks en leek goed op weg om vijf overwinningen op rij te boeken. Tegen RFC Seraing verloor het echter onverwacht met 0-2 cijfers in eigen huis. Een pijnlijk resultaat, al zag Philippe Albert ook één lichtpunt.

Heel wat spelers bij de Rouches slaagden er afgelopen vrijdag niet in om te overtuigen in de Luikse derby. Toch had analist Albert lof voor Nicolas Raskin, die hem wel kon bekoren. "Volgens mij was alleen Nicolas Raskin op het niveau van deze Luikse derby.", zegt hij bij Le Soir.

Na de wedstrijd gaf coach Ronny Deila aan dat hij niet begreep waarom Standard al op vrijdag moest spelen na de interlandbreak. Albert vindt die kritiek niet correct. "Ik wil het niet hebben over een interlandbreak die het momentum van Standard zou kunnen doorbroken hebben, want Ronny Deila stelde een basiselftal op dat vrij gelijkaardig was aan zijn vorige", klinkt het.

Volgens Albert verdient ook Seraing flink wat lof voor de wedstrijdmentaliteit. "Het is gek om te beseffen dat Seraing de overwinning volledig verdiende. José Jeunechamps kwam naar Sclessin met twee spitsen, Bernier en Marius, en de club speelde uiteindelijk met de 'Standard-mentaliteit'", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie