Vanderhaeghe beschuldigt lijnrechter: “Hij riep shut the fuck up richting speler”

Vanderhaeghe beschuldigt lijnrechter: “Hij riep shut the fuck up richting speler”

02-10-2022 11:44
15

KV Oostende verloor zaterdag met 1-2 met van KRC Genk. Na de match was Yves Vanderhaeghe niet blij met het optreden van de wedstrijdleiding.

Aan de kust leek er een match gespeeld te worden zonder kaarten. Dat veranderde in het slot. Zo kreeg David Atanga na een tussenkomst van de VAR rood. Vanderhaeghe had het tijdens zijn persconferentie gericht op de wedstrijdleiding. Vooral het winnende doelpunt van Daniel Munoz lag bij Oostende zwaar. Er zou eerst een duwfout van Paul Onuachu geweest zijn. "De hele wedstrijd was er geen enkele zware fout te bespeuren en toch is er zo'n tumult voor niks", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Vanderhaeghe.

Daarna beschuldigde Vanderhaeghe de assistent-scheidsrechter. “De grensrechter was enorm onbeleefd naar mijn spelers toe. Naast de uitspraken richting Brecht riep hij naar een andere speler ook ‘ Shut the fuck up'. Ik heb helemaal geen probleem met die man en ben hem zelfs gaan kalmeren."

Vanderhaeghe betreurt hoe de wedstrijd zijn einde kende. "Als we een wedstrijd hebben waarin de wedstrijdleiding een hoofdrol speelt, dan zijn we verkeerd bezig. In die vier minuten extra tijd - ik bedoel niet dat we daarin per se gingen scoren, hé - is er zelfs niet meer gevoetbald."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie