Seraing verrast en verhindert vijfde winst op rij voor Standard

30-09-2022 22:35
25

Standard is er niet in geslaagd om voor de vijfde keer op rij te winnen. Seraing leek een makkie te gaan worden,, maar de Rouches gingen verrassend onderuit. Het werd 0-2.

Met vier overwinningen op rij op zak kon Standard met veel vertrouwen laagvlieger RFC Seraingo ontvangen. We kregen weer een Luikse derby, die voor flink wat vertier beloofde te zorgen. In de eerste helft kwamen we echter bedrogen uit.

De eerste 45 minuten hadden weinig om het lijf, met de Rouches die het moeilijk hadden om de wedstrijd echt naar uit hand te zetten. Seraing speculeerde vooral op de counter en wisten daar ook uit te score. Het was Mbow die voor de 0-1 wist te zorgen en Standard met een achterstand de kleedkamers instuurde.

Standard kreeg in de tweede helft de kans om de scheve situatie recht te zetten en ging meteen vol voor dat doelpunt. Die goal kwam er echter niet aan de zijde van de Rouches, wel van Seraing. Na een knappe actie bracht Poaty de bezoekers verrassend op de dubbele voorsprong.

Een reactie van Standard bleef uit. Het vertrouwen was de thuisploeg was zoek, het publiek begon te morren. De kansen voor de Rouches bleven ook uit en Seraing wist aanvankelijk de nul makkelijk te houden.

Twintig minuten voor tijd greep coach Deila in en bracht hij Dragus en Ohio op het veld. Ook zij wisten niet voor het verschil te zorgen, waardoor de 0-2 eindstand op het scorebord bleef staan.