Vandereycken laat Mertens thuis en neemt Thorgan mee naar het WK in Qatar

Vandereycken laat Mertens thuis en neemt Thorgan mee naar het WK in Qatar

29-09-2022 08:46
12

Het is tot nog toe een tumultueus seizoen voor Rode Duivel Dries Mertens. De sterkhouder van SSC Napoli trok deze zomer naar Galatasaray na moeilijke onderhandelingen met de italiaanse club. De Belg lijkt stilletjesaan te dalen in de pickorde van Roderto Martinez. 

Dat er minder op Mertens gerekend wordt, lijkt ook René Vandereycken te geloven. In Het Nieuwsblad laat Vandereycken zich uit over de situatie van Mertens. Vroeger was hij toch een van de eerste namen op het lijstje van de bondscoach. Vandereycken gelooft dat dit nu niet meer het geval is.

De plekken zijn schaars en veel Rode Duivels lijken niet zeker te zijn over hun selectie. Volgens Vandereycken is het een strijd tussen Mertens en Thorgan Hazard om een plekje op het vliegtuig richting Qatar. "Mertens lag voor mij in balans met Thorgan Hazard", dat vertelt Vandereycken in Het Nieuwsblad. Hij geeft wel toe dat Mertens een palmares heeft dat nog steeds grote indruk maakt. Toch lijkt hij te neigen richting Thorgan.

"Mertens heeft heel veel gedaan voor de nationale ploeg, maar ik kies toch voor Hazard omdat die polyvalenter is en ook op de vleugel uit de voeten kan.” Een moeilijke beslissing voor de voormalige speler van Club Brugge en RSC Anderlecht. “Dit was wel mijn moeilijkste knoop om door te hakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie