OHL troeft Anderlecht af en levert meeste binnenlandse speelsters voor Red Flames

OHL troeft Anderlecht af en levert meeste binnenlandse speelsters voor Red Flames

28-09-2022 08:15 Laatste update: 08:19
3

De Red Flames gaan enkele belangrijke weken tegemoet waarin ze zich kunnen kwalificeren voor het WK van volgend jaar. Bondscoach Yves Serneels heeft zijn 24-koppige selectie bekendgemaakt waarmee hij zich wil plaatsen voor het wereldkampioenschap.

In de selectie van de Red Flames zijn er geen grote verrassingen. Wat opvalt is dat er meer Red Flames uit buitenlandse competities opgenomen zijn in de selectie dan speelsters die in de Belgische competitie actief zijn. Zo verdienen dertien Flames hun brood buiten België. Vooral in Nederland zijn er heel wat speelsters actief. 

Twaalf Red Flames komen uit in de Belgische competitie. RSC Anderlecht levert vier speelsters, maar moet OH Leuven voor zich dulden als Belgische hofleverancier met vijf speelsters. KAA Gent en Club YLA leveren elk een speelsters af.

De Red Flames spelen op 6 oktober tegen Portugal in een barragewedstrijd voor het WK 2023. Als ze de Portugese dames verslaan, spelen ze vijf dagen later tegen IJsland. De winnaar van dat duel treedt aan in een internationale play-off-wedstrijd als laatste horde voor het WK.

De selectie:

Doelvrouwen: Nicky Evrard, Diede Lemey, Lisa Lichtfus

Verdedigers: Laura Deloose, Laura De Neve, Sari Kees, Davina Philtjens, Amber Tysiak, Jody Vangheluwe

Middenvelders: Julie Biesmans, Féli Delacauw, Marie Minnaert, Kassandra Missipo, Chloé Vande Velde, Justine Vanhaevermaet

Aanvallers: Janice Cayman, Tine De Caigny, Elena Dhont, Hannah Eurlings, Jill Janssens, Ella Van Kerkhoven, Davinia Vanmechelen, Sarah Wijnants, Tessa Wullaert