Vanhaezebrouck verliest in het slot met KAA Gent: “We moeten hier altijd winnen”

Vanhaezebrouck verliest in het slot met KAA Gent: “We moeten hier altijd winnen”

18-09-2022 15:57
27

KAA Gent verloor zondag met 1-0 van KRC Genk. Na de match vond Hein Vanhaezebrouck die uitslag onterecht. Volgens de trainer van de Buffalo's had zijn ploeg altijd moeten winnen.

Genk en Gent hielden elkaar lang in evenwicht. Gent kreeg vooral in de beginfase de mogelijkheid om te scoren, maar na twee keer goed drukzetten, vergaten de bezoekers af te werken. "Of ik ontgoocheld ben of we verloren hebben? Je bedoelt dat we hier niet hebben gewonnen? Dat hadden we altijd moeten doen", aldus Vanhaezebrouck voor de camera van Eleven Sports.

De trainer van Gent neemt het zijn spelers kwalijk dat ze de match in de openingsfase niet naar hun hand hebben gezet. "Tja, als je kansen krijgt en je trapt zelfs niet op doel. Nul doelpogingen op kader, dat kan niet. Je moet hier altijd op voorsprong komen. Ik wijs niet alleen naar Depoitre die zelfs niet durft te schieten. Er waren ook mogelijkheden voor Cuypers."

Uiteindelijk verloor Gent door een laat doelpunt van Heynen. De bezoekers lieten zich vangen bij een vrije trap. "Je moet Samatta altijd aan de kant zetten. We gaan serieus in de fout. Er was te veel ruimte tussen Vadis en Kums. Het is niet de eerste keer dat we zulke fouten maken. We waren vandaag de evenknie van Genk, dat zoveel lof krijgt. Laat ons hopen dat dit een les is."