KAA Gent wint zonder problemen van Shamrock dankzij uitblinker Vadis

15-09-2022 20:35 Laatste update: 20:37
29

KAA Gent nam het namens de Conference League op tegen Shamrock Rovers. De Buffalo’s wonnen overtuigend met 3-0. Vadis was goed voor twee doelpunten.

Al na negen minuten bracht Hugo Cuypers KAA Gent op voorsprong na een knappe aanval. Niet veel later geblunder in de defensie van de Ieren en Vadis Odjidja kon profiteren. De middenvelder scoorde de 2-0 met een heerlijke volley. Vervolgens was het lang wachten op nieuw gevaar, maar vlak voor rust leverde Torunarigha een afstanddschot af. De russtand bleef echter bij 2-0.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld en in de 65e minuut werd dat beloond met de 3-0. Vadis maakte zijn tweede van de avond. Shamrock Rovers kreeg ook enkele kansjes, maar kon Nardi niet kloppen. De doelman probeerde bal buiten te spelen, maar die kwam tegen het hoofd van de geblesseerde Godeau terecht. De Ieren bleven verderspelen, maar Nardi hield zijn netten schoon.

Zo bleef de eindstand bij 3-0. Een gemakkelijke overwinning van de Buffalo's in de Conference League. In de andere wedstrijd in de Groep won Djurgarden met 3-2 van Molde. Daardoor staat Gent samen met Djurgarden aan kop met vier punten uit twee matchen.