Hoefkens over gefrustreerde Sylla: 'Even item, maar ben blij met ontgoocheling'

Hoefkens over gefrustreerde Sylla: 'Even item, maar ben blij met ontgoocheling'

14-09-2022 08:08 Laatste update: 08:26
11

Voor de tweede Champions League-wedstrijd op rij stond de 19-jarige Abakar Sylla zijn mannetje. Tegen Porto haalde Carl Hoefkens de verdediger wel eerder naar de kant. Sylla kwam duidelijk gefrustreerd van het veld. Hoefkens kan de ontgoocheling van zijn speler plaatsen.

Met al geel op zak en een 0-3 voorsprong wilde Hoefkens geen risico nemen met zijn centrale verdediger. Sylla mocht na 65 minuten gaan rusten, maar deed dat traag en flirtte zo met een tweede gele kaart. Nadien schopte hij nog een keertje in het rond.

"Het was wel even een item bij mij dat hij te traag van het veld kwam. Het is namelijk in het verleden nog gebeurd dat daar geel voor werd getrokken en dat ging zijn tweede zijn. Zo zou hij het vervolg van de match voor ons team nog in het gedrang kunnen brengen", aldus Hoefkens op de website van Club Brugge.

De stappen van Sylla
Lang stond de trainer van Club Brugge niet stil bij de actie van Sylla. Hoefkens onderstreepte immers meteen daarna de Ivoriaan opnieuw goed voor de dag kwam op het allerhoogste niveau.

'Natuurlijk moet ik ook zeggen dat Abakar enorme stappen blijft zetten en ook de manier waarop hij speelt, daar kan je als coach enkel maar tevreden over zijn. Het lef bij zulke jonge speler en dan begrijp ik uiteraard die ontgoocheling. Ik ben blij dat die ontgoocheling er is bij een speler die vervangen wordt en dat moet ook', aldus nog Hoefkens.