'Tweede Premier League-weekend mogelijk geschrapt door afscheid van The Queen'

'Tweede Premier League-weekend mogelijk geschrapt door afscheid van The Queen'

12-09-2022 11:02
17

De uitvaart van koningin Elizabeth II zet mogelijk een streep door de Premier League-speelronde van het komende weekend. De afgelopen speelronde werd wegens het overlijden van de koningin al afgelast. 

The Times meldt dat het maar de vraag is of er genoeg politie aanwezig kan zijn om de affiches van het komende weekend door te laten gaan, aangezien de uitvaart van de koningin aankomende maandag plaatsvindt. Er zullen die dag meer dan tienduizend politiemannen en -vrouwen worden ingezet in Londen en die worden uit alle delen van het Verenigd Koninkrijk opgeroepen. 

Daarnaast zijn er ook de nodige logistieke problemen wat de uitzendingen betreft. Sky News filmt de uitvaart van de koningin en zal het merendeel van de tv-wagens inzetten om het evenement in Londen vast te leggen. Dit kan resulteren in een tekort aan tv-wagens die normaliter voor de Premier League worden gebruikt, meldt de Daily Mail.

Het Champions League-duel tussen Rangers FC en SSC Napoli werd al van aanstaande dinsdag naar woensdag verschoven vanwege de uitvaart en het is nog altijd onduidelijk of Ajax en PSV deze week definitief in actie komen tegen Liverpool en Arsenal. Aanvankelijk leken de clubs groen licht te krijgen voor de Europese wedstrijden, maar PSV-trainer Ruud van Nistelrooij liet zondag weten nog altijd geen definitief antwoord te hebben ontvangen.