Albert is streng voor Anderlecht-coach Mazzu: Niet goed genoeg

Albert is streng voor Anderlecht-coach Mazzu: "Niet goed genoeg"

05-09-2022 22:30
30

RSC Anderlecht heeft het de voorbije weken bijzonder moeilijk gehaald en is er ook tegen Oud-Heverlee Leuven niet in geslaagd de drie punten te pakken. De balans van Felice Mazzu is stilaan niet langer positief.

De Brusselaars speelden dit seizoen tot dusver tegen vijf ploegen die de vorige campagne buiten de top acht eindigden en verloor ook van KAA Gent en Union SG. Inmiddels hebben de rivalen van Royal Antwerp FC, KRC Genk, Club Brugge én Gent al meer punten. Analist Philippe Albert ziet het somber in voor Mazzu.

"Er werd al gezegd dat de start van het kampioenschap met Felice Mazzù tot de beste uit de geschiedenis behoorde, maar dat is niet meer het geval", merkt hij op bij La Capitale. "Voor Anderlecht is 10 op 21, dus minder dan 50% van de punten, gewoon niet genoeg."

Hij ziet ook dat de concurrenten week na week verder uitlopen. "Antwerp heeft al 11 punten meer! Als je niet oppast, kan het gat bij de internationale break 17 of 18 punten zijn... Alleen Club Brugge en Racing Genk kunnen Antwerp in het vizier houden", lijkt hij al niet meer in een titel van Anderlecht te geloven.

De komende weken krijgt Mazzu nog de kans om toch voor een kleine comeback te zorgen. Met KVC Westerlo, KV Kortrijk, Sporting Charleroi en KV Mechelen krijgt de coach van paars-wit alvast enkele haalbare tegenstanders.