VP 11: Droominvalbeurt voor Duranville, Nielsen vindt meteen zijn draai

VP 11: Droominvalbeurt voor Duranville, Nielsen vindt meteen zijn draai

05-09-2022 17:45 Laatste update: 18:29
1

Speeldag 7 van de Jupiler Pro League is achter de rug. Ook op deze speeldag konden we genieten van heel wat knappe prestaties. Deze elf namen sprongen eruit. 

Bodart met de clean sheet
Standard heeft een 6 op 6 behaald en dankt ook Arnaud Bodart. Met een belangrijke redding in de slotfase hield hij KV Oostende nog van de 1-1.

Leistner in een zetel
STVV behaalde een clean sheet op STVV en had veel te danken aan Toni Leistner. De Duitser won elk duel, ook al werd hij misschien ook wat te weinig op de proef gesteld. Ook onverzettelijk: Christian Burgess, zeker niet de slechtste verdediger uit onze competitie.

STVV bracht aanvallend weinig tegen KRC Genk. Op de rechterflank was Daniel Munoz dan ook oppermachtig. Bij KV Kortrijk was Kristof D'Haene opnieuw een stille kracht. Hij werkte mee aan de eerste zege voor coach Adnan Custovic.

Nielsen maakt verschil
Bij Club Brugge heeft Casper Nielsen zijn draai meteen gewonden. Hij was overal tegen stadsgenoot Cercle en werkte zijn goal ook mooi af. Ook Jurgen Ekkelenkamp staat er meteen, maar dan bij leider Antwerp.

Bij Sporting Charleroi was Adem Zorgane zondag de beul van KAA Gent. Zijn 2-1 deed de boeken toe voor de Buffalo's.

Duranville doet het
Bij Anderlecht moest Julien Duranville op de bank beginnen, maar zijn invalbeurt was indrukwekkend. Hij bekroonde die invalbeurt met een topgoal. Aan de overkant was Mousa Al-Tamari dan weer de man met een goal en een assist voor OHL.

De man met de meest onmogelijke naam houden we tot het laatste, want Marius Mouandilmadji scoorde twee keer voor Seraing. Zo bracht hij zijn totaal op vier.