Schreuder zoekt nieuwe Ajax-aanvaller: 'Ocampos kan opvolger Antony worden'

Schreuder zoekt nieuwe Ajax-aanvaller: 'Ocampos kan opvolger Antony worden'

30-08-2022 15:29
4

Ajax is dicht bij de komst van Lucas Ocampos. Dat meldt althans de toonaangevende Argentijnse verslaggever Cesar Luis Merlo op Twitter. De 28-jarige buitenspeler van Sevilla reist mogelijk nog dinsdag af naar Amsterdam.

Ocampos moet in de Johan Cruijff Arena de opvolger worden van Antony, die spoedig bij Manchester United tekent voor een recordbedrag van honderd miljoen euro. Volgens Merlo, werkzaam voor onder meer TyC Sports, scheiden alleen enkele details de tienvoudig Argentijns international nog van een transfer naar Ajax. De landskampioen moet wel fors in de buidel tasten: Sevilla verlangt 23 miljoen euro, plus bonussen.

Ocampos speelt sinds de zomer van 2019 voor Sevilla, dat hem destijds voor vijftien miljoen overnam van Olympique Marseille. De laatste jaren was hij doorgaans basisspeler in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Bij de start van het huidige La Liga-seizoen moet de rechtspoot zich echter tevreden stellen met een rol als invaller, waardoor hij open staat voor een transfer naar Ajax.

De Amsterdammers richtten de pijlen in eerste instantie op Hakim Ziyech, die te duur bleek. De afgelopen dagen werden ook spelers als Justin Kluivert, Anwar El Ghazi en Leon Bailey (ex-KRC Genk) genoemd.