OFFICIEEL: Juventus presenteert Milik en lijkt Memphis uit het hoofd te zetten

OFFICIEEL: Juventus presenteert Milik en lijkt Memphis uit het hoofd te zetten

25-08-2022 18:45 Laatste update: 26-08-2022 10:01
1

Juventus heeft Arek Milik binnengehaald. De Poolse spits trekt zo op huurbasis naar Turijn. Marseille blijft dus nogsteeds de thuisclub van de speler.

Italiaanse media meldden eerder deze week al dat Juve een keuze zou maken tussen Memphis en Milik. Aanvankelijk genoot de Oranje-international de voorkeur, maar Adrien Rabiot gooide roet in het eten. De Franse controleur weigerde een transfer naar Manchester United, waardoor het salaris van de FC Barcelona-aanvaller plots een groot struikelblok vormde. De Oude Dame schakelde door naar Milik, die op huurbasis overkomt van Olympique Marseille.

Volgend jaar treedt een verplichte optie tot koop in werking, waardoor de ex-Ajacied voor acht miljoen euro definitief de overstap maakt. Juventus laat op Twitter weten dat de 28-jarige spits de medische keuring ondergaat. Als die geen problemen oplevert, keert hij na twee jaar terug in de Serie A. Tussen augustus 2016 tot januari 2021 was Milik actief bij Napoli, waarvoor hij 48 keer scoorde in 122 officiële duels.

Update: Juventus heeft de transfer van Arek Milik afgerond. De Poolse ex-Ajacied wordt voor één seizoen gehuurd van Olympique Marseille, maakt de Italiaanse topclub vrijdag bekend. Naar verluidt is er ook een optie tot koop in de deal opgenomen van acht miljoen euro. Onder meer Fabrizio Romano schreef al dat de overstap van Memphis Depay naar Turijn nu definitief van de baan is.