Hoedt: Voor onze groep was het misschien wel tijd voor een andere aanpak

Hoedt: "Voor onze groep was het misschien wel tijd voor een andere aanpak"

25-08-2022 10:15
5

Wesley Hoedt, die met RSC Anderlecht voor de belangrijke Play-Off-wedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys staat, liet zich in een interview met Het Laatste Nieuws onder meer uit over de trainerswissel die zich deze zomer voltrok bij RSC Anderlecht.

Over de wedstrijd tegen Young Boys was Hoedt duidelijk. "Ik heb niet het gevoel dat het al afgelopen is. Maar willen we onze ambities waarmaken, dan moeten we deze wedstrijd winnen." Paars-Wit verdedigt een 0-1 voorsprong uit de heenwedstrijd en in die wedstrijd zag Hoedt dat zijn ploeg mentaal sterk was. "We speelden met ons hart en met het mes tussen de tanden. Ik ben daar in het verleden vaak kritisch over geweest, als het goed is zeg ik het ook."

Aan het roer bij Anderlecht staat dit seizoen niet meer Vincent Kompany maar wel Felice Mazzu. De ex-Union-trainer is een grote verrijking voor Paars-Wit volgens Hoedt, die Mazzu een fantastische coach noemde. Volgens de 28-jarige Nederlander weet Mazzu precies de juiste snaren te raken bij deze ploeg. "Voor onze groep was het misschien wel tijd voor een andere aanpak", liet Hoedt optekenen. "Van Felice krijgen wij meer verantwoordelijkheid, vooral de ervaren spelers," zei Hoedt. "Felice praat veel, hij vraagt veel, hij luistert, hij informeert zich over wat leeft."

Hoedt zei over Kompany dat hij een toptrainer wordt. "Dat kan niet anders. Tactisch is hij ongelooflijk sterk, als hij door meer ervaring op te doen ook de andere aspecten van het trainerschap beter zal beheersen, wordt hij een geweldige coach", aldus de verdediger van Anderlecht.