Kompany opgelucht na plaatsing voor volgende Carabao-ronde: Verraderlijk uitduel

Kompany opgelucht na plaatsing voor volgende Carabao-ronde: "Verraderlijk uitduel"

23-08-2022 23:43
5

Burnley FC zal ook in de derde ronde van de Carabao Cup nog van de partij zijn. Op het veld van Shrewsbury Town, dat een niveautje onder de Championship actief is, werd het 0-1 dankzij een doelpunt van Samuel Bastien. Het stemde Vincent Kompany uiteraard tot tevredenheid.

"Goede zege in een verraderlijke uitwedstrijd", reageerde Kompany voor de camera van het huiskanaal van Burnley. "We hebben ook enkele jongens aan het werk gezien die in de toekomst belangrijk zullen zijn voor ons." Voor het bekerduel voerde de Brusselaar acht wijzigingen door ten opzichte van zaterdag, toen Blackpool FC de tegenstander was (3-3). De vervangers konden hun coach bekoren. "Wij trainen met elke speler alsof hij de volgende wedstrijd op het veld kan staan. Er waren enkele ingrediënten aanwezig van afgelopen zaterdag."

Hoe analyseert Kompany de prestatie van zijn manschappen in Shrewsbury? "De achterlijn bleef moedig en schoot nooit in paniek. Zelf waren we wel niet klinisch genoeg op enkele tegenaanvallen op het einde", zag hij positieve en negatieve zaken. Een schot van Bastien bleek uiteindelijk de doorslag te geven. "Het was knap afgewerkt, maar eigenlijk was het gewoon een heel mooi opgebouwde aanval, die startte bij onze doelman. Bastien zal nog beter worden, net als Benson", krijgt de oud-speler van Royal Antwerp FC ook een vermelding.

Met een bezoek aan Wigan Athletic en een thuisduel tegen Millwall FC wacht Burnley de komende zeven dagen nog twee lastige potten. "Ik zie eigenlijk niet zoveel kleine wedstrijden op het programma staan", reageert Kompany met een kwinkslag. In de Championship zette Burnley voorlopig een zes op vijftien neer. Die enige zege dateert al van de openingsspeeldag.