'Ik wil de Champions League naar de stad Antwerpen brengen

'Ik wil de Champions League naar de stad Antwerpen brengen"

18 augustus - 15:00
14

Toby Alderweireld is op zijn plek bij Royal Antwerp FC. De 33-jarige routinier koos er eerder deze zomer voor Qatar achter zich te laten en voor het eerst te voetballen op zijn geboortegrond.

Alderweireld is meteen captain geworden bij Antwerp. Het zorgde niet voor gefronste wenkbrauwen bij de rest van de selectie. "Mede dankzij mijn eigen houding, denk ik: ik ben niet gearriveerd alsof ik het voetbal heb uitgevonden", zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "De jongens voelen dat ook wel, anders hadden ze me nooit geaccepteerd als aanvoerder. Ik ben trots dat de coach mij vroeg om die rol op te nemen."

Dit seizoen hoopt Antwerp op een Feyenoord-scenario in de Conference League. De ambities van Alderweireld reiken verder dan dat. "Ik heb niet bij Antwerp getekend om de toerist uit te hangen. Ik wil de Champions League naar de stad Antwerpen brengen. Dat is mijn droom. Het was Antwerp of niks. Het hele plaatje klopt."

Antwerp speelt donderdagavond nog in de Conference League tegen Basaksehir. Als het de Turken verslaat, dan plaatst het zich voor de poules. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie