OFFICIEEL: Na vier jaar komt er een einde aan de Mechelse periode van Engvall

OFFICIEEL: Na vier jaar komt er een einde aan de Mechelse periode van Engvall

10 augustus - 10:47
0

De wegen van KV Mechelen en Gustav Engvall scheiden, althans voor even. De Zweedse aanvaller past blijkbaar niet in de plannen van nieuwe trainer Danny Buijs en zoekt zijn heil nu in een uitleenbeurt aan het Noorse Sarpsborg.

Het is KV Mechelen dat de verhuurperiode van Engvall aankondigt via haar officiële kanalen. Het kan echter goed zijn dat de Zweed in januari al terug staat onder de Sint-Romboutstoren, aangezien het slechts om een overeenkomst tot het einde van dit kalenderjaar gaat. In Noorwegen komt hij bij een ploeg in verval terecht. Door vijf opeenvolgende nederlagen in de zomermaanden in Sarpsborg afgegleden naar een elfde stek in de Eliteserien.

Met Engvall vertrekt een jongen met een behoorlijke staat van dienst bij Malinwa. De Zweed kwam medio 2018 als prille twintiger toe en leek voorbestemd om een belangrijke pion te worden. Na een sterk debuutseizoen in Eerste Klasse B, met 21 basisplaatsen en acht doelpunten, deemsterde hij echter weg, voornamelijk door veelvuldig blessureleed. Op het hoogste niveau bleef Engvalls bijdrage beperkt tot zo'n 1800 minuten en vier treffers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie