Milan-coach tempert verwachtingen met De Ketelaere: Zeer intelligent, dat zie je

Milan-coach tempert verwachtingen met De Ketelaere: "Zeer intelligent, dat zie je"

5 augustus - 10:17
39

Charles De Ketelaere is bij AC Milan onthaald als een halfgod. Het Brugse goudhaantje moet de troepen van Stefano Pioli van dat extraatje aan creativiteit en genialiteit helpen. De Italiaanse coach reageerde bij Gazzetta dello Sport voor het eerst op zijn kersverse zomeraanwinst.

In de eerste plaats doet Pioli er alles aan om geduld te prediken. Gezien zijn jonge leeftijd zou het onrealistisch zijn om van De Ketelaere meteen het allerhoogste te verwachten. "Ik was de eerste om te zeggen dat hij geen haast mag hebben. Hij komt van een andere competitie en speelde er in een ander systeem, hij zal dus een beetje tijd nodig hebben", tekende de befaamde roze sportkrant op uit zijn mond. 

Ondanks die gemoedelijke aanpak heeft Pioli een uitstekend gevoel bij De Ketelaere. Op zijn eerste training zag de coach al meteen dat het talent van de West-Vlaming afdruipt. "Charles is een groot talent. Dat zie je ook als hij de bal raakt: hij is elegant, het is mooi om naar te kijken. Hij is zeer intelligent en je ziet meteen zijn kwaliteiten. Je ziet dat hij het spelletje begrijpt", somt Pioli op. De concurrentie is dan ook gewaarschuwd: mede dankzij CDK vindt de Milan-coach dat hij nu over een sterkere selectie beschikt dan vorig seizoen.

Om meer informatie in te winnen, ging Milan ook ten rade bij Divock Origi, die andere Rode Duivel die deze zomer naar I Rossoneri verkaste. "Hij typeerde hem als een mix van Kai Havertz en Kaka", onthult Pioli. Dat zullen de Milanese fans alvast graag horen. Dit weekend zou De Ketelaere voor het eerst in actie moeten komen bij de Italiaanse landskampioen. Zowel zaterdag tegen Vicenza als zondag tegen Pergolettese heeft Pioli speelminuten voorzien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie