'Eupen neemt zoon Drogba aan op proef, spits met warrig parcours achter de rug'

'Eupen neemt zoon Drogba aan op proef, spits met warrig parcours achter de rug'

04-08-2022 11:47
1

KAS Eupen is in haar zoektocht naar aanvallende versterking op een opvallende naam gestuit. De komende dagen mag Isaac Drogba het beste van zichzelf geven tijdens een proefperiode. Als zoon van Chelsea-legende Didier Drogba doet zijn naam uiteraard een belletje rinkelen, al hangt er nog een ander opmerkelijk verhaal rond zijn persoon.

L'Avenir komt donderdag met het nieuws naar buiten dat Drogba junior zich mag bewijzen bij Eupen. De 21-jarige Isaac heeft naast zijn familienaam nog een ander belangrijk trekje gemeen met zijn vader: ook hij speelt namelijk als diepe spits. Voorlopig slaagt hij er wel nog niet in om gelijkaardige prestaties op de mat te toveren. Momenteel zit de jonge Drogba zonder club.

Bovendien hangt er flink wat mist rond zijn loopbaan tot dusver. Als tiener probeerde Drogba het te maken bij EA Guingamp, maar daar geraakte hij niet verder dan de reserven. Ook een passage in de Italiaanse Serie D bracht geen zoden aan de dijk, waarna de aanvaller het in 2020 al eens wilde proberen in ons land. Er leek een deal in de maak met CS Visé, tot het coronavirus roet in het eten strooide.

Daarop trok Drogba naar Portugal. Bij Coimbra liep het echter al snel verkeerd. Na enkele weken verdween de jongeling plots van de aardbodem. Noch zijn werkgever, noch zijn huisgenoten wisten waar Drogba naartoe was. Even later dook hij dan toch terug op, maar bij Coimbra voetballen zou er niet meer van komen. Bij Eupen hoopt Drogba zijn loopbaan eindelijk helemaal te kunnen lanceren.