Die Noren zullen volgende week grote ogen trekken op de Bosuil

"Die Noren zullen volgende week grote ogen trekken op de Bosuil"

02-08-2022 15:30
1

Antwerp speelt in de Conference League twee duels tegen Lillestrøm. David Brocken (51) was jarenlang als coach aan de slag in Noorwegen en ziet Antwerp als de favoriet. 

Nochtans heeft Lillestrøm onder coach Geir Bakke wel een nieuw elan gekregen. "Hij laat Lillestrøm vanuit een hecht blok druk zetten, om bij een balverovering zo snel mogelijk naar doel te kunnen gaan", aldus Brocken bij Gazet Van Antwerpen. "Lillestrøm is zeker geen team dat voor de eigen zestien kampeert. En in de rechthoek van de tegenstander is de ploeg zeer sterk op stilstaande fases. Daar moet Antwerp voor opletten."

Antwerp speelt eerst op verplaatsing. De fans van Lillestrøm kunnen soms het verschil maken. "De thuisaanhang is zeer fanatiek, maar dat mag Antwerp niet van de wijs brengen. Ik denk dat de jonge jongens van Lillestrøm volgende week in de terugmatch grote ogen zullen trekken op de Bosuil. Gezien de kwaliteitsverhoudingen moet Antwerp de kwalificatie altijd kunnen afdwingen."

Vorig seizoen eindigde Lillestrøm op een vierde plaats in Noorwegen. Dit seizoen staat het voorlopig op een tweede plaats.