Tevreden Kompany na sterk begin met Burnley: Voelde echt als mooie voetbalavond

Tevreden Kompany na sterk begin met Burnley: "Voelde echt als mooie voetbalavond"

30-07-2022 11:13 Laatste update: 11:24
4

Vincent Kompany heeft zijn ambtstermijn bij Burnley FC aangevat met een hoopgevende prestatie. Niet alleen nam de degradant meteen de drie punten mee op het veld van Huddersfield Town, dat deed het ook nog eens met uitstekend voetbal. Een nuchtere Kompany kan niet anders dan toegeven dat dat naar meer smaakt.

Kompany zag in zijn post-wedstrijd-analyse eigenlijk uitsluitend positieve punten. "Uitzege, clean sheet, kansen gecreëerd tegen een ploeg die vorig seizoen nog op Wembley stond ...", verwijst Kompany naar de vorige Championship-eindronde. Huddersfield eindigde toen als derde, maar slaagde er niet in promotie naar de Premier League af te dwingen. "Dat is een degelijke start. Ik zei na de wedstrijd tegen the lads: "Zelfs als we hier verloren hadden, zou ik nog trots op jullie geweest zijn". Waar ik naar zoek, is dat ze hard werken, want het seizoen telt 46 wedstrijden. Dat hebben ze gedaan", strooit Kompany met bloemetjes.

Het viel op dat Burnley meteen overtuigend combinatievoetbal op de mat legde. "Ik haal evenveel plezier uit het aantal kansen dat ze bij elkaar voetbalden als uit hun agressiviteit. Elke keer opnieuw drukten we met twee of drie spelers op de man in balbezit. We pikten erg veel tweede ballen op", benadrukt Kompany het belang van de balrecuperatie. "Er stond altijd iemand klaar om over te nemen als iemand anders hulp nodig had. Op het einde zijn we nog diep moeten gaan, maar dat hebben we ook gedaan."

De mentaliteit van zijn manschappen stelde hem dan ook tevreden. "En dat met heel wat nieuwe spelers ... Ze mogen trots zijn op zichzelf en daarna vliegen we er terug in", aldus Kompany. "Ik hoop dat de mensen uit dit duel meenemen dat de jongens hard werken, zowel aan de bal als zonder. Wat ik verder zag, is dat de supporters ervan genoten hebben. Het voelde echt aan als een mooie voetbalavond voor de club. Als we er zo nog meer kunnen hebben, dat is alles wat we kunnen wensen."