Anderlecht kent tegenstander in Conference League en trekt naar Estland

28-07-2022 20:57
39

In de derde kwalificatieronde van de Conference League zal RSC Anderlecht het moeten opnemen tegen Paide Linnameeskond. De ploeg uit Estland was te sterk voor Aratat Armenia, al had het strafschoppen nodig om door te stoten.

In het eerste duel tussen beide teams wisten zowel Paide als Ararat Armenia op geen enkel moment te overtuigen en werd het na een saaie bedoening 0-0. Ook het tweede duel was geen partij om over naar huis te schrijven.

Amper kansen, amper vertier en dus ook amper doelpunten in het duel tussen beide teams. Na zeventig minuten voetballen stond het zelfs nog 0-0 en leek een gelijkspel in de maak. Dat was ook het geval na negentig minuten voetballen. Extra tijd (en mogelijk strafschoppen) dus voor beide ploegen.

Ook in de extra tijd geen doelpunten, waardoor strafschoppen voor de winnaar moest zorgen. Daarin kroonde Paide zich tot eindwinnaar nadat Duarte van Ararat Armenia de vierde strafschop niet wist te bekronen. Uiteindelijk werd het 5-3 na strafschoppen en kent Anderlecht de tegenstander in de volgende ronde.

Op 4 augustus begint Anderlecht aan het Europese avontuur en neemt het het op tegen Paide. Een week later, op 11 augustus, volgt de terugwedstrijd. De winnaar van de onderlinge duels plaatst zich voor de Play-Offs van de Conference League.