'Ronaldo weer op weg naar Man United, spoedig gesprekken over toekomst'

'Ronaldo weer op weg naar Man United, spoedig gesprekken over toekomst'

25-07-2022 22:00

Volgens The Athletic is Cristiano Ronaldo maandagavond onderweg naar Engeland om met Manchester United te praten over zijn toekomst. De Portugese ster maakte eerder deze zomer zijn vertrekwens kenbaar en miste het trainingskamp van de club in Thailand en Australië.

Hoewel Ronaldo volgens de officiële lezing om privéredenen ontbrak, is het duidelijk dat de 37-jarige aanvaller vanwege zijn Champions League-ambities wil vertrekken bij United. Manager Erik ten Hag gaf desondanks aan dat zijn sterspeler niet te koop is, al lijkt met name Atlético Madrid daar geen boodschap aan te hebben. Ook zou Ronaldo met Chelsea hebben gesproken, maar de Londenaren zagen af van zijn komst.

Het is nu onder meer aan Ten Hag om Ronaldo op andere gedachten te brengen. De Nederlandse manager is één van de personen met wie Ronaldo in gesprek gaat, klinkt het. De oud-speler van Real Madrid en Juventus ligt nog één jaar vast op Old Trafford, met een optie voor een extra seizoen. Of zijn terugkeer naar Engeland betekent dat hij dinsdag weer met de selectie traint, is niet duidelijk.

"Ik ga ervanuit dat hij blijft, ja. Maar om eerlijk te zijn: in het voetbal kunnen natuurlijk veel dingen op korte termijn gebeuren", zei Ten Hag onlangs, geciteerd door The Athletic. Ronaldo maakte afgelopen seizoen 24 doelpunten voor zijn club.