Leye klaar voor de strijd: “Tonen dat het nieuwe Zulte Waregem er staat”

Leye klaar voor de strijd: “Tonen dat het nieuwe Zulte Waregem er staat”

23-07-2022 11:26

Mbaye Leye is klaar voor de start van de competitie. De oefenmeester van Zulte Waregem sprak met Het Nieuwsblad over de wedstrijd tegen Seraing.

Leye zag een goede voorbereiding van zijn ploeg. “Ik heb veel positieve zaken gezien. Natuurlijk waren er ook zaken die anders en beter moesten en waaruit we moesten leren, maar tegelijk merkte ik dat we vlot konden bijsturen indien nodig. Ik denk dan ook dat de groep klaar is voor de competitiestart. Honderd procent zijn we nog niet, daarvoor moet de intensiteit nog groeien, maar we zullen klaar zijn.”

Zulte wordt gezien als een degradatiekandidaat, maar daar wil Leye niet aan denken. “Die pronostieken zitten er vaak naast hé. We zouden bijvoorbeeld eens moeten kijken waar iedereen Union vorig jaar plaatste. We moeten gewoon voor onszelf goed starten, want een goede start is de sleutel tot een goed seizoen.”

Leye wil tonen dat Zulte Waregem er meteen kan staan.“En akkoord, onze start oogt op papier allesbehalve gemakkelijk, maar we willen tonen aan onze supporters dat we op de goede weg zijn en laten zien dat we in staat zijn om mooie dingen neer te zetten. We moeten tonen dat het nieuwe Zulte Waregem er staat.”