Jutgla maakt meteen indruk bij Club Brugge: Hij heeft klasse

Jutgla maakt meteen indruk bij Club Brugge: "Hij heeft klasse"

19-07-2022 21:35
10

Club Brugge haalde met Ferran Jutgla een nieuwe spits in huis, die het aankomende vertrek van Charles De Ketelaere moet opvangen. Tijdens de voorbereiding was de spits al goed bij schot en ook in de Supercup wist hij te overtuigen.

Een doelpunt tegen KAA Gent zat er niet in voor Jutgla, maar hij wist ex-Bruggelingen Trond Sollied en Gert Verheyen wel helemaal te overtuigen van zijn kwaliteiten. "Hij is een pocketspits en heeft de nodige klasse", begon Sollied bij Eleven Sports. "Je kan hem wat vergelijken met Sergio Aguëro, vind ik. Dan heb ik het over het type speler", zegt de ex-trainer van Club Brugge.

Ook Verheyen was wel gecharmeerd door Jutgla, die hem vooral in de eerste helft kon bekoren. "Hij is heel bewegelijk en kiest ook vaak goed positie. Naar profiel, bewegelijkheid en zich laten betrekken in het spel, begrijp ik Trond wel met die vergelijking met Aguëro", klonk het.

Bij Club Brugge krijgt Jutgla nu de bijzonder zware taak om het vertrek van De Ketelaere op te vangen. In de voorbereiding vond hij de weg naar doel alvast bijzonder makkelijk en was hij goed voor zes doelpunten.