Ik wil fantastische jaren neerzetten en zie Antwerp als laatste club

"Ik wil fantastische jaren neerzetten en zie Antwerp als laatste club"

18-07-2022 13:44

Toby Alderweireld heeft zijn eerste training afgewerkt voor Antwerp. De zomeraanwinst is duidelijk: hij komt niet naar Antwerp om uit te bollen. 

"Het doet enorm deugd om terug te zijn", laat Alderweireld optekenen bij Het Laatste Nieuws. Ik ben blij dat het eindelijk officieel is. Ik heb het geluk gehad dat ik voor Europese topclubs ben uitgekomen, maar dit toch wel speciaal. In je eigen stad kunnen spelen, voelt fantastisch aan. De Belgische competitie is een hele lastige competitie, vooral op fysiek vlak. Daarom heb ik in het tussenseizoen hard gewerkt om fit te geraken."

Alderweireld wil nu graag prijzen pakken met Antwerp. "Ik kom hier niet om op zondag in de zetel te gaan zitten. Ik kom hier wel degelijk met ambitie. Ik wil hier fantastische jaren neerzetten. Ik zie Antwerp als mijn laatste club. Wanneer ik inzetbaar ben? Naar mijn gevoel ben ik niet ver van wedstrijdfit te zijn. Dat merkte ik ook vandaag op training."

Donderdag speelt Antwerp in de Conference League al tegen FC Drita uit Kosovo. Die wedstrijd lijkt nog te vroeg te komen voor Alderweireld.