Jutgla: Kom uit een arbeidersfamilie, ik identificeer me dus heel erg met Club

Jutgla: "Kom uit een arbeidersfamilie, ik identificeer me dus heel erg met Club"

15-07-2022 12:15
24

Club Brugge maakt zich stapsgewijs op voor een mogelijk vertrek van sterkhouders Charles De Ketelaere en Noa Lang. Doelpunten en assists vallen weg met hun vertrek en dat gat moet opgevuld worden. Club Brugge koos voor Ferran Jutgla. 

De topscorer van FC Barcelona B moet het gat opvullen met goals en assists. En dat ziet de Spanjaard volledig zitten. In een interview met Sporza spreekt hij over zijn overstap naar Brugge. "Club Brugge heeft al lange tijd veel interesse getoond. Ik heb eerlijk gezegd geen seconde getwijfeld," klinkt het. 

Jutgla heeft al een eerste keer zijn kunnen getoond tijdens een oefenwedstrijd. De spits scoorde namelijk zes doelpunten tijdens in het oefenduel. Het doet hem deugd eindelijk bij een eerste ploeg te horen. Bij Barcelona klopte hij af en toe op de deur van de eerste ploeg maar hij kreeg weinig kansen. "Bij Barcelona spelen de beste spelers van de wereld. Het is moeilijk om daar door te breken," getuigt Jutgla. 

Club Brugge en Jutgla, het is een match. Dat is toch wat de Spanjaard ons vertelt. De club zou helemaal bij hem passen, de waarden komen namelijk overeen met de zijne."Ik kom uit een arbeidersfamilie met mensen die hard moeten werken om brood op de plank te brengen. Daarom identificeer ik me heel erg met Club. Ik denk dat we veel successen gaan behalen," besluit Jutgla.