'Standard komt uit bij oude bekende en gaat opnieuw voor Dijks (Bologna)'

'Standard komt uit bij oude bekende en gaat opnieuw voor Dijks (Bologna)'

15-07-2022 11:31 Laatste update: 11:44
7

Standard is voorlopig nog stil gebleven op de transfermarkt en haalde amper nieuwe aanwinsten in huis. De komende weken moet er dan toch transfergeweld gaan gebeuren. Onder andere de komst van een nieuwe linksachter. Dat moet Mitchell Dijks worden.

De Nederlandse verdediger stond afgelopen winter nog in de belangstelling van Standard en volgens het Italiaanse Il Resto del Carlino hopen de Rouches nog steeds op de komst van de linksachter van Bologna.

Voor Dijks is het verhaal bij Bologna alleszins afgelopen. De Nederlandse linksachter heeft er een contract tot medio 2023, maar mag vertrekken. Hij komt sinds 2018 over voor de Italiaanse club, dat hem transfervrij overnam van Ajax. Sindsdien kwam hij 78 keer uit voor Bologna, waarin hij goed was voor twee doelpunten en twee assists.

Nu mag hij echter andere oorden opzoeken. België is een mogelijke bestemming, maar ook niet nader genoemde Nederlandse clubs denken naar verluidt aan de komst van de linksachter. Bij Standard zal Dijks het nijpend tekort aan linksachters in de ploeg moeten oplossen.