UPDATE: 'Leuven blijkt de Belgische bestemming van Anderlecht-doelwit Senè'

UPDATE: 'Leuven blijkt de Belgische bestemming van Anderlecht-doelwit Senè'

5 juli - 07:44 Laatste update: 5 juli - 07:44
78

Anderlecht kon maandag eindelijk Sebastiano Esposito voorstellen, maar daar is de honger niet mee gestild. Ook Mamadou Kaly Sène is nu op komst, zo weet het Zwitserse Blick.

Journalist Stefan Kreis spreekt over een transfer van ongeveer 2,5 miljoen euro plus bonussen. Sène is eigendom van FC Basel, maar werd in de afgelopen seizoenen telkens verhuurd. Zo kwam de aanvaller terecht bij achtereenvolgens Omonia Nicosia en Grasshoppers.

Bij Grasshoppers speelde hij afgelopen seizoen 25 wedstrijden, waarin hij 10 keer het doel trof. Sène kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij Juventus, maar maakte daar nooit speelminuten voor de A-ploeg.

Update: Opvallend genoeg heeft Stefan Kreis, de journalist van Blick die het nieuws rond Anderlecht en Senè de wereld had ingestuurd, zijn informatie enkele uren later al aangepast. De 21-jarige spits is wel degelijk op weg naar ons land, maar gaat niet tekenen bij paars-wit. Naar verluidt heeft een andere Belgische club hem binnengehengeld. Om welke club het concreet gaat, maakt Kreis (nog?) niet bekend. Hoe dan ook lijkt Senè straks te bewonderen in de Jupiler Pro League.

Update 10/7: Inmiddels is het duidelijk geworden welke club Senè in huis zal halen. Zijn bestemming wordt wel degelijk België, want OH Leuven zou de strijd om de spits in haar voordeel beslecht hebben. Tutto Mercato Web claimt dat er morgen medische proeven op de agenda staan in de studentenstad. Als die niets verontrustends aan het licht brengen, zet Senè meteen zijn handtekening onder een verbintenis voor de komende jaren. De Senegalees stapt zo dus definitief over van FC Basel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie