Jeugdig Genk kent geen problemen met Termien, Essevee scoort zeven keer

Jeugdig Genk kent geen problemen met Termien, Essevee scoort zeven keer

25-06-2022 20:02
2

KRC Genk heeft zaterdag weinig moeite gekend in het eerste oefengalop onder Wouter Vrancken. Tegen Termien werd er makkelijk gewonnen, terwijl ook Zulte Waregem met coach Mbaye Leye een goede namiddag kende tegen Sparta Petegem.

Termien – KRC Genk (0-4)
Op het veld van Termien wist Vrancken met zijn Genk meteen te overtuigen. Hij maakte gebruik van flink wat jonge jongens, die zich ook konden tonen. Aanvaller Nemeth opende de score, terwijl ook Bastien Toma na zijn uitleenbeurt weer kon scoren in het shirt van KRC Genk.

Uiteindelijk werd er nog met 0-4 gewonnen na doelpunten van nog twee andere jonkies. Ook Figueroa en Cutillas-Carpe vonden de weg naar doel en maakten er 0-4 van.

Opstellingen
Eerste helft: Mike Penders, Yentl Van Genechten, Matisse Didden, Jhon Lucumí, Simen Juklerød, Mika Godts, Bryan Heynen, Jay-Dee Geusens, Maarten Swerts, Luca Oyen, András Németh

Tweede helft: Mike Penders, Mujaid Sadick, Carlos Cuesta, Tuur Rommens, Lucas Beerten, Aziz Ouattara, Kamiel Van De Perre, Abid Adnane, Bastien Toma, Mike Trésor, Dario Cutillas Carpe

Sparta Petegem – Zulte Waregem (0-7)
Op bezoek bij Sparta Petegem kende Essevee een doelpuntrijke partij, waarin het maar liefst zes keer wist te scoren. Het eerste doelpunt was voor Stan Braem, die vorig seizoen nog amateurvoetballer was en nu volop zijn kans krijgt.

Nog voor rust wist Youssouf Sylla voor de 0-2 te zorgen en wist ook Jelle Vossen op aangeven van Braem de 0-3 op het scorebord te zetten. Net zoals in de eerste helft kregen we in de tweede helft drie doelpunten te zien. Sylla zorgde voor een hattrick met de 0-4 en 0-5, terwijl Jean-Luc Dompé en Zinho Gano er nog 0-6 en 0-7 van maakten.

Opstellingen
Eerste helft: Bossut, López, Derijck, Drambaiev, Sissako, Vossen, Ciranni, Sylla, Rommens, Braem, Tambedou
Tweede helft: Bossut, Willen, Derijck (60’ Thiam), Sissako (60’ Biebuyck), Hubert, Dompé, De Buyser, Rommens (60’ Sangaré), Hallaert, Ciranni (60’ Harinck), Sylla (60’ Gano)