Geen PSG, maar PSV: 'Er was wel interesse, maar ontwikkeling het belangrijkste'

25-06-2022 18:33

PSV dacht de voorbije weken aan Hendrik Van Crombrugge. Uiteindelijk ging de club uit Eindhoven niet voor de doelman van RSC Anderlecht, maar voor Walter Benitez. De Argentijn kon ook naar PSG, maar koos voor PSV

Benitez maakte zaterdag zijn eerste minuten voor PSV. Hij speelde een helft mee in de oefenmatch tegen BW Lohne (6-0), waarin ook onze landgenoten Bakayoko en Vertessen zich toonden.

Bij PSG zagen ze Benítez als stand-in van Gianluigi Donnarumma. "Het klopt dat er interesse was", laat de 29-jarige keeper optekenen door Voetbal International. "Maar het is mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om dat nummer steeds verder te laten groeien. Mijn ontwikkeling is voor mij het belangrijkste. Ik kreeg direct een goed gevoel bij PSV en daarom ben ik nu hier."

De doelman hoopt met PSV een succesvol seizoen tegemoet te gaan. "Dit is een grote club, met veel geschiedenis, die ook successen heeft geboekt", zegt hij. 'Ik denk dat PSV mij kan helpen bij mijn eigen carrière, om zo ver mogelijk te komen. Het is de bedoeling om hier prijzen te gaan pakken."

Benítez kwam transfervrij over van Nice. In Eindhoven heeft hij een contract tot de zomer van 2025 getekend.